Tuesday, April 1, 2014

Bedava Dns ve Vpn servisleri ile Bankalacik islemleri Yapmayin

Bedava Dns ve Vpn servisleri ile Bankalacik islemleri Yapmayin


Bankacılık ve Finan sektöründe güvenlik hizmetleri sunan profesyonel firmalar Youtube ve Twitter’ın yasaklanmasından sonra DNS değişikliği yapan kullanıcıları bankacılık işlemlerini bu servisler üzerinden yapmamaları konusunda uyardı.


Identity theft on the web


Güvenlik uzmanları , öncelikle Twitter ve YouTube sitelerinin  Türkiye genelinde  yasaklanmasının ardından artan bedava halka açık DNS değişiklikleri ve bedava, belirsiz firmların VPN hizmetlerinin kullanımı nedeniyle, b internet ve mobil bankacılık işlemlerini bu servislerle yapan  kullanıcıları güvenlik açıkları konusunda uyardı. Online mobil  ve internet bankacılık müşterilerinin, dikkatli olmadıkları takdirde, hacker’ların tuzaklarına düşebileceklerini belirtti. Güvenli olmayan  bedava VPN ve DNS servislerinin özellikle  T.C. kimlik numarası, kullanıcı adı, şifre  gibi gizli kişisel bilgilerin çeşitli suçlarda kullanılabileceğini belirten güvenlik uzmanları kullanıcıları şu şekilde uyardı:


“DNS olarak kullanılan Adress  zararlı bir sunucu IP’si olabilir. Böylece en çok kullnılan  ‘man-in-the-middle’ atak  yöntemi ile banka müşterisi kendi eliyle gizli bilgilerini dolandırıcılara vermiş oluyor. Bu nedenle halka açık bedava DNS ve bedava  VPN gibi servisler   internet ve mobil bankacılık kullanımında mutlaka devre dışı bırakılmalı.Bu ayarlar ile kullanılan  sunucular banka ile aranıza girdiği için işlemlerin saptırılması yoluyla  müşteri bilgilerinizin çalınmasına neden olabilir. DNS ve VPN servislerinin güvenilir firmalardan alınması gerektiğini, belirtiyorlar


Ayda 3 dolar’dan baslayan kaliteli VPN servisleri listesi için TİKLAYİN


 


 



Bedava Dns ve Vpn servisleri ile Bankalacik islemleri Yapmayin

No comments:

Post a Comment