Sunday, April 13, 2014

Youtube Yine yasaklandı Vpn kullanmaya devam

Youtube Yine yasaklandı Vpn kullanmaya devam


Youtube’den Atatürk’e hakaret içereğinin kaldırılmaması bahanesi ile yasağa devam!


ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Youtube yasağının ancak Atattürk’e hakaret içeriğinin Youtube’den çıkartılması halinde TİB’in yasağı kaldıracağını zannettiğini bildirdi.


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu: DAVA KONUSU İÇERİKLERİN BİR KISMI HALA YAYINDA


tib


MAHKEME KARARI YOK İDARİ TEDBİR VAR


Yetkililerin açıklamasına göre , sitenin kapatılmasının  aslında mahkeme kararı olmadan yapıldığı , kapatılma için  idari tedbir uygulandığı bildirildi. Alınan bu karar 3G internet erişimi sağlayan GSM operatörlerine ve İSP hizmet sağlayıcılarına bildirildi. (TTNET, Superonline….) Gün içersinde yasak Operatörler tarafından kademe kademe uygulanacak.


Alınan bu yasaklama kararı Yurt dışı basında büyük yankı buldu ve ACİL olarak yayınlandı.


27 Mart tarihinden  bugüne kadar Youtube internet sitesinde Atatürk’e hakaret  içeriği taşıyan  toplam 151 link tespit edilmiştir. 5651 sayılı kanunun 8′inci maddesinin 1 numaralı fıkrasının (b) bendi ile 4 numaralı fıkrası hükümleri uyarınca erişimin engellenmesi tedbiri uygulandığı belirtilen açıklamada : “Tespit edilen bu içeriklerin çıkarılması için Youtube sitesine uyarıda bulunulmuştur. Youtube yetkililerinin uyarı sonrasında söz konusu  içeriklerin bir kısmının kaldırmış olmasına rağmen tüm Linklerin tamamen kaldırılmadığı,  söz konusu bir kısım linklere erişimin sadece Türkiye’den  engellendiği tespit edilmiştir. Bu Linklere  yurtdışından hala erişim devam etmektedir. “



Youtube Yine yasaklandı Vpn kullanmaya devam

No comments:

Post a Comment